Futbalisti Ruska remizovali v H-skupine s Kórejskou republikou 1:1

18.06.2014 Celý región

Cuiaba 18. júna (TASR) - Futbalisti Ruska remizovali vo svojom úvodnom vystúpení v H-skupine na MS v Brazílii s Kórejskou republikou 1:1. Strelecky sa presadili v druhom polčase striedajúci hráči. Hrubú chybu ruského brankára Igora Akinfejeva pri góle Lee Keun-hoa napravil vyrovnávajúcim zásahom v 74. minúte Alexander Keržakov.

Vyrovnaný duel v aréne Pantanal v Cuiabe, ktorý uzavrel prvé kolo skupinovej fázy šampionátu, mal v prvom polčase slabú úroveň, až v druhom sa tempo hry vystupňovalo a diváci sa dočkali aj gólov. Na čele H-skupiny je priebežne Belgicko po víťazstve nad Alžírskom 2:1.

V druhom kole skupinovej fázy nastúpi Rusko v nedeľu 22. júna v Rio de Janeiro o 18.00 SELČ proti Belgicku, na Kóreu čaká o tri hodiny neskôr duel s Alžírskom.

Priebeh zápasu

Po opatrnom začiatku ako prví pohrozili Kórejčania, Park Chu-young ale nedočiahol na prienikovú prihrávku do šestnástky. Na konci úvodnej desaťminútovky sa pekne uvoľnil Son, zo sľubnej pozície ale prestrelil bránku. Rusi sa dostávali v ofenzíve iba do predšestnástkového priestoru, čo sa až v 21. minúte pokúsil zmeniť Samedov, z ťažkej pozície ale nedokázal v sklze usmerniť loptu do priestoru bránky.

Prvá polovica úvodného dejstva priniesla málo záživný futbal bez šancí a s mnohými nepresnosťami, v 28. minúte prvý strelecký pokus Ruska poslal Kokorin hlavou nad. Vzruch vyvolala až ďalekonosná strela Ignaševiča z priameho kopu po polhodine hry, ktorá Jungovi narobila starosti a ľavačka Žirkova vzápätí minula cieľ. Tečovaná strela Kooa skončila na druhej strane tesne vedľa ľavej žrde Akinfejevovej bránky a šesť minút pred prestávkou Son trestuhodne poslal loptu z hranice pokutového územia do nebies. Kórejčania mali v závere polčasu viac z hry, skóre sa ale nezmenilo.

Piskot na tribúnach

Iba dve strely do priestoru bránky v prvom polčase vyvolali piskot na tribúnach, v druhom si už po polminúte chcel udobriť divákov lobom Fajzulin a z následného rohu kapitán Berezuckij nebezpečne hlavičkoval iba do bočnej siete kórejskej bránky. Koo a Ki odpovedali "štipľavými" pokusmi do dlaní Akinfejeva a tempo hry malo po prestávke už viditeľne vyššie parametre. Ruský brankár mal problémy aj po priamom kope Kim Young-gwona v 57. minúte a strelecké pokusy na oboch stranách pribúdali.

Hong Jeong-ho ale po štandardke hlavičkoval málo razantne a Jung na opačnej polovici vyrazil tvrdý pokus Kombarova. Kórejčania sa dočkali gólu v 68. minúte - striedajúci Lee Keun-ho bol vpredu osamotený, preto sa odhodlal k strele spoza šestnástky a neistému Akinfejevovi lopta po hrubej chybe vypadla z rúk do bránky - 0:1. Ázijčania sa ale tešili iba chvíľku, pretože o šesť minút neskôr po "biliarde" v ich šestnástke vyrovnal strelou zblízka po troch minútach na ihrisku Keržakov. Rusi sa ešte v závere pokúšali otočiť skóre vo svoj prospech, Samedov ale v nadstavení prestrelil bránku.

H-skupina, 1. kolo:
Rusko - Kórejská republika 1:1 (0:0)
Góly: 74. Keržakov - 68. Lee Keun-ho, ŽK: Šatov - Son Heung-min, Ki Sung-yeung, Koo Ja-cheol. Rozhodovali: Pitana - Maidana, Belatti (všetci Arg.), 37.603 divákov

Rusko: Akinfejev - Ješčenko, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov (72. Denisov), Fajzulin - Samedov, Šatov (59. Dzagojev), Žirkov (71. Keržakov) - Kokorin

Kórejská republika: Jung Sung-ryong - Lee Yong, Hong Jeong-ho (72. Hwang Seok-ho), Kim Young-gwon, Yoon Suk-young - Ki Sung-yeung, Han Kook-young - Lee Chung-yong, Koo Ja-cheol, Son Heung-min (84. Kim Bo-kyung) - Park Chu-young (56. Lee Keun-ho)

Tabuľka H-skupiny:
1. Belgicko 1 1 0 0 2:1 3
2. Rusko 1 0 1 0 1:1 1
2. Kórejská rep. 1 0 1 0 1:1 1
4. Alžírsko 1 0 0 1 1:2 0
 

Vyberte región